«Coca Cola 3Ε»: Υπέβαλε αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο Ν.Υόρκης

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 21:00
UPD:21:03

H Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με δημόσια διάθεση έως 11.774.270 μετοχών, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η δημόσια διάθεση θα πραγματοποιηθεί είτε μέσω τίτλων πραστατικών μετοχών (ADSs) είτε μετοχών της Coca Cola Τρία Εψιλον.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν υφίσταται αγορά, στην οποία διαπραγματεύονται αμερικανικά παραστατικά μετοχών της εταιρείας.

Από το σύνολο των προς διάθεση μετοχών, έως 7.100.058 θα πωληθούν από την Socomex S.A. της ομάδας Kar-Tess και ΄εως 4.674.212. από την Refreshment Product Services Inc., 100% θυγατρική της The Coca Cola Company (NYSE: KO).

Eπιπλέον η Socomex S.A. έχει παράσχει στους αναδόχους της διάθεσης το δικαίωμα να αγοράσουν για την κάλυψη της προσφοράς έως 1.177.427 επιπλέον μετοχές, δηλαδή 10% επί του αριθμού των προς διάθεση μετοχών.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η δημόσια διάθεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου και έχει υποβάλει αίτηση ώστε τα πιστοποιητικά να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο CCH.

H προσφορά των υφισταμένων μετοχών τελεί υπό την αίρεση ότι θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Η Credit Suisse First Boston είναι ο γενικός συντονιστής και κύριος ανάδοχος της διάθεσης και η Alpha Finance κύριος ανάδοχος.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να αντλήσει νέα κεφάλαια και δεν θα συμμετάσχει στη διάθεση.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής προϊόντων Coca-Cola στον κόσμο, σύμφωνα με τον όγκο πωλήσεων. H εταιρεία δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με πληθυσμό πλέον των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Εψιλον διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με παράλληλη εισαγωγή στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα