Ευρωπαϊκό μέτωπο για την «κατάχρηση αγοράς»

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 21:39

Το κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρυμιστικών Αρχών των Αγορών Κινητών Αξιών (CESR) που αφορά στην «κατάχρηση αγοράς», εξέτασαν οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών εταιρειών, θεσμικών επενδυτών κι άλλων φορέων της αγοράς, σε ανοιχτή συζήτηση που είχαν σήμερα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκη.

Την προετοιμασία του σχετικού κειμένου ανέλαβε ειδική επιτροπή που συστάθηκε στη CESR υπό την προεδρία του κ. Στ. Θωμαδάκη κατ' εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να καταρτισθεί η Οδηγία που θα αφορά στην «κατάχρηση αγοράς».

Οπως τόνισε ο κ. Θωμαδάκης, η CESR πραγματοποιεί επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και φορείς των κρατών - μελών για να οριστικοποιήσει το συμβουλευτικό κείμενο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Mεταξύ άλλων, τα μέτρα του κειμένου καλύπτουν τους ορισμούς της εμπιστευτικής πληροφόρησης και της χειραγώγησης της αγοράς, τις υποχρεώσεις γνωστοποίησης πληροφοριών από εκδότες κινητών αξιών, τις προϋποθέσεις παραγωγής και δημοσιοποίησης μελετών και ερευνών σχετικά με μετοχές ή την κεφαλαιαγορά, τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από την κύρωση για κατάχρηση αγοράς (safe harbours) προκειμένου περί επαναγοράς ιδίων μετοχών από εισηγμένες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα