ΕΛΒΟ - Εγκριση επενδυτικού προγράμματος 38 δισ.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2001 18:18

Tην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 38 δισ. δρχ. αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, τόσο στον τομέα των εξοπλιστικών, όσο και των πολιτικών προγραμμάτων.

Το επενδυτικό πρόγραμμα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, θα χρηματοδοτηθεί σε σημαντικό ποσοστό μέσω μιας διαδικασίας διαδοχικών αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΒΟ κατά 20 δισ. δρχ. συνολικά.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΛΒΟ περιλαμβάνεται στο πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο της (2202-2006), το οποίο επίσης εγκρίθηκε σήμερα απο την γενική συνέλευση. Η πρώτη δόση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5,6 δισ. δρχ., αποφασίστηκε άμεσα και θα καταβληθεί πριν το τέλος του 2001, ενώ η διαδικασία των διαδοχικών αυξήσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2006.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΒΟ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 280.170 νέων μετοχών κατ' αναλογία τριών νέων μετοχών προς μία παλαιά υπέρ των παλαιών μετόχων στην τιμή των 20.000 ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα