Επικρίσεις Ιταλών βιομηχάνων για υπέρμετρη φορολογική πίεση

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 23:28

«Η χώρα κινδυνεύει και η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει: ή να δράσει, ή να φύγει» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, Confindustria, Έμμα Μαρτσεγκάλια, παρεμβαίνοντας στη θερινή γιορτή του κεντρώου κόμματος Udc.

Η επικεφαλής των ιταλών βιομηχάνων, πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση της Ρώμης πρέπει να σταθεί ικανή να φέρει, άμεσα, σε πέρας μια μεγάλη προσπάθεια, διαφορετικά θα χρειαστεί να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα. Οι επιχειρηματίες κάνουν μια δουλειά διαφορετική, αλλά υπάρχει, αναμφισβήτητα, ένα σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας».

Αναφερόμενη στα έκτακτα οικονομικά μέτρα που εγκρίθηκαν την Τετάρτη από την γερουσία στη Ρώμη, η επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων, υπογράμμισε ότι «το 60% της δέσμης μέτρων απαρτίζεται από νέους φόρους και η φορολογική πίεση, αγγίζει, πλέον, το 44,5% του παραγόμενου εισοδήματος ποσοστό που, για την Ιταλία, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα προκαλέσουν ύφεση».

Η Έμμα Μαρτσεγκάλια, κατά την παρέμβασή της, αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες που, σύμφωνα με την εκτίμηση της, πρέπει να αποτελέσουν τον κύριο 'κορμό' της κυβερνητικής δράσης : μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, απελευθέρωση της αγοράς και ιδιωτικοποιήσεις.

Απαντώντας στην πρόεδρο της Confindustria, o ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «υπάρχει μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναφέρει ότι η Ιταλία 'είναι εντάξει' σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο συνταξιοδοτικό της σύστημα. Όποιος μας ζητά, λοιπόν, να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις, πρέπει να το πάρει απόφαση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, , διότι δεν πρόκειται για ορθό μέτρο και εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα