Ιταλία : Πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 09:45
UPD:10:41

Στα χαμηλότερα επίπεδα, χρονικού διαστήματος πέντε ετών, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, ότι θα υποχωρήσει ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία, έβδομη κατά σειρά φορά σε μηνιαία βάση, καθώς η αύξηση των τιμών, καθυστερεί την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Ο δείκτης, ο οποίος βασίζεται σε μηνιαία έρευνα που γίνεται σε 2.000 νοικοκυριά και καταρτίζει το Ινστιτούτο Isae, φαίνεται ότι θα υποχωρήσει στο 113 τον Σεπτέμβριο από 113,3 που ήταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, κλυκδωνίζεται εδώ και ένα χρόνο και απαιτείται αύξηση της κατανάλωσης προκειμένου να σημειωθεί βελτίωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατανάλωση των νοικοκυριών αποτελεί τα 2/3 της ιταλικής οικονομίας.

Οι τιμές καταναλωτικών αγαθών, έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος πέντε μηνών τον Αύγουστο, ενώ ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,4%, υπερδιπλάσιος από τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Η ανακοίνωση για τον δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών, θα ανακοινωθεί επισήμως στις 9:30' π.μ. (τοπική ώρα), στις 10:30' π.μ., ώρα Ελλάδος.

Το ΑΕΠ της Ιταλίας αυξήθηκε ελαφρώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μόλις κατά 0,2%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2002, καθώς μειώθηκαν οι δαπάνες των καταναλωτών και οι εταιρείες ανακάλεσαν τις αποφάσεις τους για επενδύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα