Όλι Ρεν: Προχωράει καλά η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 13:13
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας υπερασπίστηκε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων προχωράει καλά.

«Η εκ βαθέων ανασυγκρότηση των δημοσιονομικών της Ελλάδας αποτελεί καλύτερη εναλλακτική για την ευρωζώνη από τη χρεοκοπία», δήλωσε ο Ρεν σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

«Είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, με την εθελοντική μείωση 21% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν, αποτελεί απαραίτητο μέρος του πακέτου για την Ελλάδα που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο. Η διεργασία αυτή είναι υπό εξέλιξη και προχωράει καλά», φέρεται να είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τα σχόλιά του έρχονται τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ειδικά στη Γερμανία. Χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε ότι μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αποτελεί πλέον ταμπού, ενώ ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ διακρίνει σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στη συντεταγμένη πτώχευση τη δυνητική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ευρώ.

Την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποκλείει ούτε ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Χόρστ Ζέεχοφερ. Μιλώντας χθες στο ZDF, ο Ζέεχοφερ επανέλαβε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ενόψει μάλιστα του συνεδρίου των Xριστιανοκοινωνιστών, το προεδρείο του κόμματος έχει καταθέσει πρόταση για σκληρή αντιμετώπιση της Ελλάδας, η οποία όπως αναφέρεται μπήκε στην ΟΝΕ με παραπλανητικά στοιχεία.

Πηγές: Reuters, Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα