Ν. Καραμούζης: Αλλάζει τα δεδομένα η συμφωνία Eurobank-Alpha Bank

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 15:45
EUROBANK EFG

H ομιλία του Ν. Καραμούζη

Η συμφωνία που σύναψαν Alpha Bank και Eurobank αποτελεί μια μεγάλη υπέρβαση που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Καραμούζης, στο πλαίσιο ενημερωτικού forum που διοργάνωσαν η τράπεζα και ο ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι η χώρα «πρέπει και μπορεί να συνεχίσει να είναι ενεργά παρούσα στην ευρωζώνη». «Είναι φανερό όμως, ότι η μέχρι σήμερα πορεία μας δεν πείθει τις διεθνείς αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η απειλή για τη χώρα μας είναι μεγάλη, είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να την υποτιμούμε», σημείωσε.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurobank EFG κ. Νικόλαος Καραμούζης.

«Οφείλουμε να επανεξετάσουμε αμέσως πτυχές της πολιτικής μας, της πορείας μας, της προσέγγισης και της στρατηγικής, που ακολουθούμε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Χρειάζεται να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, τις δύσκολες αποφάσεις, να στοιχηθούμε όλοι, και σαν άτομα, και σαν συλλογικότητες, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου με στόχο τη διάσωση της χώρας», τόνισε ο κ. Καραμούζης.

Παράλληλα, πρότεινε την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων και τη στήριξη μεταπτυχιακών φοιτητών. «Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες» είπε, «θα μπορούσαν να αναλάβουν αμέσως την πρωτοβουλία δημιουργίας μιας ανεξάρτητης ιδιωτικής εταιρίας Venture Capital με επαγγελματική και έμπειρη διοίκηση. Η μετοχική συμμετοχή και τα κεφάλαια θα μπορούσαν να προέλθουν αρχικά από τρεις πηγές: τις τράπεζες, το ΕΣΠΑ και ιδιωτικούς επενδυτικούς φορείς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα