ATEbank: Ζημίες το α΄ εξάμηνο

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 19:13

Ζημίες ύψους 905,1 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο όμιλος της ΑΤΕbank, λόγω προβλέψεων, αλλά και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), έναντι ζημιών 109,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Όμως, εξαιρουμένης της επίπτωσης ανταλλαγής ομολόγων, το αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου του 2011 διαμορφώνεται σε ζημίες 86,8 εκατ. ευρώ, το οποίο κινείται εντός των εκτιμήσεων του προγράμματος αναδιάρθρωσης, βελτιωμένο έναντι των ζημιών των 109,9 εκατ. ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ATEbank αναφέρεται ότι η συμμετοχή της στην ανταλλαγή κρατικών ομολόγων οδηγεί σε επιπρόσθετες προβλέψεις ύψους 836,4 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν στα 158 εκατ. ευρώ, από 51,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010. Τα λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 24% σε ετήσια βάση, ενώ το λειτουργικό κόστος περιορίστηκε κατά 8,1% σε ετήσια βάση.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης αναφέρει ότι «η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2012-2015 και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011 για την εκ νέου στήριξη της χώρας με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα διαμορφώνουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημερινών μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας».

«Απαραίτητη προϋπόθεση όμως αποτελεί η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου και η πλήρης υλοποίηση του συνόλου των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα» αναφέρει ο κ. Πανταλάκης, επισημαίνοντας ότι «η ΑΤΕbank κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 ενίσχυσε τα κεφάλαια της, βελτίωσε την οργανική της κερδοφορία και παράλληλα συνέχισε την εφαρμογή συνετής πολιτικής προβλέψεων παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της ενίσχυσης της ποιότητας του Ενεργητικού της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα