ΟΤΕ: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις εργασιακές αλλαγές

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 19:19

Προθεσμία μίας ακόμη εβδομάδας έδωσε η διοίκηση του ΟΤΕ, προς τους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να υποβάλουν νέες βελτιωμένες προτάσεις, προς την κατεύθυνση μείωσης του μισθολογικού κόστους, στην προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Το απόγευμα οι δύο πλευρές είχαν και νέα συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέσα όμως στα ασφυκτικά οικονομικά περιθώρια που θέτει η Deutsche Telekom για περιστολή δαπανών ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού καταθέτοντας τις απόψεις της και πριν από τη σημερινή συνάντηση είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, πάγωμα μισθών για δύο χρόνια και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, η οικονομική αποτίμηση των οποίων δεν ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποσό που υπολείπεται κατά 70 εκατ., το χρόνο, σύμφωνα με τις επιταγές της Deutsche Telekom.

Η διοίηση του ΟΤΕ φαίνεται να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, όπως το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου εργασίας, με παράλληλη μείωση των αποδοχών.

Οι εξελίξεις πάντως για την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας μετατίθενται για την προσεχή Τετάρτη, οπότε οι συνδικαλιστές θα καταθέσουν τις νέες προτάσεις τους και στη συνέχεια η διοίκηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα