Ράιχενμπαχ: Τεράστια η πολιτική βούληση της Ελλάδας για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 13:25
UPD:15:35

Τεράστια πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή των μεταρρθυμίσεων και την παραμονή της Ελλαδας στο ευρώ δήλωσε ότι εντόπισε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Xορστ Ράιχενμπαχ.

«Τεράστια» πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε ότι εντόπισε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Xορστ Ράιχενμπαχ.

«Υπάρχει αποφασιστικότητα τόσο από την ελληνική όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά να τα καταφέρουν», πρόσθεσε, μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης επανέλαβε ότι ο ρόλος της Ομάδας είναι να υλοποιηθεί το ταχύτερο το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να αξιοποιηθούν σωστά τα κοινοτικά κονδύλια. Σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι ο ρόλος της ομάδας είναι παράσχει τεχνική υποστήριξη στις αποφάσεις που θα λαμβάνει η Ελληνική κυβέρνηση και όχι να ασκεί ελεγκτικό ρόλο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ε.Ε.: Συνέντευξη Τύπου Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα

Βασικές προτεραιότητες της Ομάδας Δράσης, διευκρίνισε, είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο προϋπολογισμός, εδικά στο σκέλος της συλλογής των φόρων, η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και η αναμόρφωση του συστήματος υγείας. Όπως ανέφερε, περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτεραιότητες θα δοθούν στην επόμενη επίσκεψή του στη χώρα μας, τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τους φόβους περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία του να φέρει «προοπτική αισιοδοξίας στο δημόσιο τομέα», ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις. «Είναι δυνατόν να δοθούν νέα κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους», όπως είπε, με στόχο να προχωρήσουν οι αλλαγές.

«Βλέπει» θετικές προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Ενας καλός επενδυτής μπορεί να εντοπίζει πάντα καλές ευκαιρίες» και να δει τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ.

Αναγνώρισε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν είναι τα εμπόδια στη χρηματοδότηση που δεν επιτρέπουν στα μεγάλα έργα υποδομής να συνεχιστούν, ωστόσο είπε ότι δεν έχει μαγικές λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα. «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά ώστε να επαναφέρει τις τράπεζες στο παιχνίδι», επισήμανε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα