Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:11

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές, μετά την έκθεση για την αγορά κατοικιών και την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενδέχεται να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Kyocera Corp. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., εμφάνιζαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, έχανε ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στις 9.516,61 μονάδες στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Η μετοχή της Kyocera σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής των κεραμικών τμημάτων την ημιαγωγών, ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο της για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Στην Ταϊβάν, ο TWSE έχανε ποσοστό 1,9% και ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, υποχωρούσε κατά 1,5%.

«Ολο και περισσότερα θα είναι τα νέα για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση», ανέφερε ο Katsuaki Furutachi, ο οποίος διαχειρίζεται 1,6 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Asahi Life Asset Management Co. Furutachi, συμπληρώνοντας, ότι, ενδέχεται να αυξήσει τις επενδύσεις του σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως στη Sony Corp.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, όπως η Mizuho Holdings Inc., σημείωναν επίσης απώλειες, οι οποίες ανέκοψαν τα κέρδη του ομίλου σε ποσοστό 12% αυτήν την εβδομάδα, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, δεν θα είναι αρκετά για να βοηθήσουν τις τράπεζες, προκειμένου να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει.

Πτωτικά κινούντο γενικά όλοι οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της Ασίας. Εταιρείες, οι οποίες προορίζουν τα προϊόντα τους στην αγορά των ΗΠΑ, εμφάνιζαν απώλειες, μετά τον δείκτη κατασκευών νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, ο οποίος σημείωσε πτώση, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων που συμπληρώνουν αιτήσεις για να εργαστούν, ο οποίος αυξήθηκε περισσότερο από 400.000 την τελευταία εβδομάδα για τέταρτη συνεχή.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος έξι εβδομάδων, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει η μετοχή της BHP Billiton, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της αξιολόγησης του κλάδου των μεταλλευτικών εταιρειών, από τη Morgan Stanley.

Κλειστές είναι οι αγορές στη Ν. Κορέα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα