Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002 13:12

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες με πρωταγωνιστές τους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αποδίδεται κυρίως στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας Qualcomm σχετικά με τις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών στο τρέχον τρίμηνο και σε ενδείξεις για ανοδικό άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, όπως προοιωνίζεται η πορεία των προθεσμιακών τιμών των επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq.

Παράλληλα, πολλοί επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα στα οποία έχουν υποχωρήσει οι μετοχές πολλών εταιρειών εξαιτίας της παρατεταμένης πτώσης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.899 μονάδες αυξημένος κατά 2,24%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.087 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 2,65% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.431 μονάδες με κέρδη 1,97%. Εξαίρεση αποτελεί ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,37%, στις 2.916,38 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Qualcomm ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις της στον τομέα μικροεπεξεργαστών για συσκευές κινητών τηλεφώνων θα είναι υψηλότερα από τις αρχικές της εκτιμήσεις.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών oμοειδών εταιρειών Infineon Technologies και STMicroelectronics σημειώνουν άνοδο άνω του 3% εκάστη.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνει και η διαφημιστική εταιρεία Havas, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2002 τα κέρδη της ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ ή 5 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημίας ύψους 28 εκατ. ευρώ ή 5 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα