Fed : Αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002 14:09
UPD:14:21

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ θα διατηρήσει η Federal Reserve τα επιτόκια δανεισμού, στα χαμηλότερα επίπεδα 41 ετών, για το υπόλοιπο του έτους, εκτιμά η πλειονότητα των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών οίκων της Wall Street.

Σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg, τέσσερις από αυτούς τους οίκους, οι οποίοι θεωρούνται και οι βασικοί διαπραγματευτές της αγοράς, περιμένουν μία αύξηση των επιτοκίων περί τις 31 Μαρτίου. Αλλοι εννέα, θεωρούν, ότι, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, δεν θα αλλάξει τη νομισματική της πολιτική, τουλάχιστον έως και το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Οι οικονομολόγοι της Merrill Lynch & Co., ανακάλεσαν την πρόβελψη του περασμένου μήνα και τώρα εκτιμούν, ότι, τα επιτόκια δανεισμού για τις τράπεζες, θα ανέλθουν στο 2% το πρώτο τρίμηνο. H ABN Amro Inc., η οποία δεν συμμετείχε στην έρευνα προ τεσσάρων εβδομάδων, είναι σύμφωνη με την άποψη της UBS Warburg LLC και της Bear Stearns & Co., οι οποίες προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν από το 1,75% που είναι σήμερα, στα τέλη του Μαρτίου του 2003.

Υπενθυμίζεται, ότι, η Fed, διατηρεί στα ίδια επίπεδα τα επιτόκια από τον Δεκέμβριο του 2001, μετά τη μείωση του κόστους δανεισμού κατά 11 φορές μέσα στο 2001, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Κανείς από τους οίκους, δεν περιμένει ότι η Fed θα αλλάξει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της, η οποία θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου. Πριν από τέσσερις εβδομάδες, έξι οίκοι προέλβεπαν μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και μία ακόμη μέχρι το τέλος του 2002.

Οι διοικητές των τραπεζών θα συναντηθούν εκ νέου, στις 6 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου, του τρέχοντος έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα