Deutsche Bank: Οι επιπτώσεις του PSI στις τράπεζες ίσως να είναι μεγαλύτερες

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 18:03
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Οι επιπτώσεις του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) στις ευρωπαϊκές τράπεζες ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου, ανέφερε σήμερα η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με τη Σαρλότ Τζόουνς, στέλεχος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, οι απομειώσεις είναι μάλλον πιθανότερο να ανέλθουν στο 25% ή περισσότερο. Σημειώνεται ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι συμφώνησαν τον Ιούλιο να δεχθούν κούρεμα 21% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν και λήγουν πριν το 2020.

Τον Ιούλιο που έκλεισε η συμφωνία η απόδοση των ελληνικών κρατικών ομολόγων ήταν 9%, αλλά έκτοτε έχει εκτοξευθεί. «Σήμερα δεν υπάρχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα που να διαπραγματεύονται με απόδοση χαμηλότερη του 13,75%», πρόσθεσε η Τζόουνς σε δηλώσεις της στο Reuters.

Σημείωσε επίσης ότι στην περίπτωση που η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιηθεί με τιμές αγοράς άνω του 9%, τότε για κάθε μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε τιμές αγοράς, το καθαρό κούρεμα για τους επενδυτές με τις σημερινές τιμές θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα