Τρεμόντι: «Κλειδί» για την αντιμετώπιση της κρίσης η Γερμανία

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 07:13

Η λύση της οικονομικής κρίσης εξαρτάται μόνο «από μια λιγότερο αβέβαιη στάση της Γερμανίας», υποστήριξε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση RAI.

«Η κατάσταση είναι πολύπλοκη σε όλο τον κόσμο, είναι πολύπλοκη στην Ευρώπη και η Ευρώπη είναι η αιτία των ανησυχιών διεθνώς», ανέφερε.

«Το 2008 υπήρχε δυνατότητα περιορισμού και διαχείρισης της κρίσης», εκτίμησε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας ότι η κρίση αυτή επέστρεψε πλέον ως ευρωπαϊκή κρίση.

«Η λύση θα βρεθεί μόνον αν η Γερμανία αποφασίσει να υιοθετήσει μια λιγότερο αβέβαιη στάση και δείξει το αναγκαίο θάρρος, την δύναμη και το όραμα που χρειάζονται για να επενδύσει περισσότερο στην Ευρώπη, για το καλό της Ευρώπης αλλά και του ίδιου του εαυτού της», τόνισε ο Τρεμόντι.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας (Confindustria), Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε ότι οι βιομήχανοι της χώρας πρόκειται να παρουσιάσουν σύντομα ένα μανιφέστο για τη διάσωση της Ιταλίας.

«Η Ένωση Βιομηχάνων είναι έτοιμη να διαχωρίσει τις ευθύνες της από εκείνες της κυβέρνησης, διότι επιθυμεί μια πραγματική αλλαγή», ανέφερε. «Χρειάζεται μια ουσιαστική και άμεση τομή.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα