Αντ. Μπόρχες: «Όχι» σε ένα «γιγαντιαίο» EFSF

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 08:26

Υπερβολικές χαρκτήρισε τις οι εκκλήσεις για μια μεγάλης κλίμακας κεφαλαιακή ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ο Αντόνιο Μπόρχες, ο κορυφαίος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ευρώπη.

Μιλώντας στη διάρκεια των ετήσιων συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο Μπόρχες, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, δήλωσε πως «όσοι υποστηρίζουν ότι χρειαζόμαστε έναν γιγαντιαίο EFSF πάνε πιο πέρα από αυτό που είναι λογικό» να γίνει.

«Ο EFSF», πρόσθεσε, «είναι ένα κεντρικό συστατικό στοιχείο στην προσέγγισή μας για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά δεν αποτελεί τη λύση για κάθε πρόβλημα».

Οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας επέκτασης του EFSF, στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν τάσσονται υπέρ της άποψης ότι ο μηχανισμός θα έπρεπε να διαθέτει περισσότερα κεφάλαια.

Ο Μπόρχες τόνισε από την πλευρά του ότι χρειάζεται «συλλογική προσέγγιση» και συντονισμένη δράση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα