Ρύθμιση χρεών των πληγέντων από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 19:22

Στη ρύθμιση των χρεών των πληγέντων από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και για χρέη προς νομικά πρόσωπα και τρίτους που επίσης εξοφλούνται μέσω ΔΟΥ και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2002.

Τα χρέη αυτά θα μπορούν να αποπληρωθούν σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, υπό την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Η ρύθμιση, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αφορά όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου και έχουν την κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση σε περιοχές των δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Μοσχάτου, Περιστερίου, Ταύρου, Χαϊδαρίου, της νομαρχίας Αθηνών καθώς και των δήμων Πειραιά, και Αγίου Ιωάννη Ρέντη της νομαρχίας Πειραιά.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται να υποβληθεί αίτηση από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και τις 29 Νοεμβρίου στην αρμόδια εφορία με τη συνημμένη βεβαίωση του αρμόδιου οργάνου ότι ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες της 8ης Ιουλίου.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Η καθυστέρηση της καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων θα έχει σαν αποτέλεσμα ο οφειλέτης να χάσει το ευεργέτημα της ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα χρέη που έχουν υπαχθεί σε πτωχευτικούς ή εξωπτωχευτικούς συμβιβασμούς που δεν έχουν ανατραπεί, τα αυτοτελώς βεβαιωμένα χρέη υπέρ ΟΤΑ και τα χρέη υπέρ κρατών μελών της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα