Π. Οικονόμου: Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 08:56
UPD:12:11

Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν ουσιαστικά καταλήξει, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου.

«Στο βαθμό που πείστηκαν ότι είναι πραγματική η βαθύτερη ύφεση, νομίζω ότι βρήκαμε μια άκρη...κατ΄ ουσίαν έχουμε τελειώσει...Νομίζω ότι τα έχουμε καλύψει όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Πρόσθεσε ότι η τρόικα θα πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις ακόμη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πριν αρχίσει να γράφει την έκθεσή της την Τετάρτη.

Πάντως, το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, μετέδωσε λίγο αργότερα ότι οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επιθεωρητών της τρόικας σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε στο πρακτορείο αξιωματούχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων. Το κλιμάκιο της τρόικας εξακολουθεί να εξετάζει τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητηθεί προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Αναφερόμενος στην εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως μετά από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση κατάφερε να επικρατήσει η ηπιότερη εκδοχή για την εργασιακή εφεδρεία καθώς, όπως σημείωσε, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούσαν 30.000 απολύσεις άμεσα.

Επισήμανε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα μπουν σε ένα μακροχρόνιο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αλλά για μικρό χρονικό διάστημα θα μπουν ή στην εφεδρεία ή σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά το τέλος ακινήτων άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους διευκόλυνσης, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ -κυρίως για εκείνους που πληρώνουν με διακανονισμό το ηλεκτρικό ρεύμα- χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

«Για όσους δεν έχουν να πληρώσουν πρέπει να γίνουν ορισμένες σκέψεις. Κάτι πρέπει να γίνει και το μελετάμε ήδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φοροκάρτα, η διάθεση της οποίας ξεκινά σήμερα, παρατήρησε ότι η εφαρμογή της θα είναι δοκιμαστική μέχρι το τέλος της χρονιάς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα