Κατάληψη του ΝΑΤ από εργαζόμενους

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 21:55

Κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε αυτό, προκειμένου να αποτρέψουν «τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατάργησή του».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

Στο πλευρό των εργαζομένων που πραγματοποίησαν κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου με τον οποίο συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους έχουν οδηγήσει στην απόφαση για σειρά κινητοποιήσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και σε συγκέντρωση εργαζομένων του Ταμείου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο, το ΝΑΤ, και μάλιστα άμεσα και εν κρυπτώ, είναι δηλωτική των προθέσεών της έναντι των εργαζομένων στο Ταμείο και των ασφαλισμένων ναυτικών».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι αδιαφανείς, όπως είπε, διαδικασίες που ακολουθούνται γεννούν βάσιμες υποψίες ότι αυτές οι προθέσεις σχετίζονται «με την μείωση του ήδη αποδυναμωμένου στελεχιακού δυναμικού μέσω απολύσεων και ασφαλώς με την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των ναυτικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα