Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 11:34

* ΕΞΠΡΕΣ: "ΣΕΒ: η φορολογική καταιγίδα «στραγγαλίζει» τις επιχειρήσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την απογοήτευση αλλά και την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου για τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται σωρηδόν, πνίγοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εκφράζει ο ΣΕΒ με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνηση εθνικής αφύπνισης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία νέα συμφωνία με τους δανειστές θα συνοδευτεί με υπαγόρευση όρων εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, γεγονός που προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για την έγκρισή της και συνεπώς αναγκαία την εθνική συνεννόηση".

* Η ΑΞΙΑ: "Αμοιβές - χρυσάφι στα golden boys των τραπεζών!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί και οι τράπεζες καταρρέουν, τα διοικητικά στελέχη των τραπεζών εξακολουθούν να λαμβάνουν, με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, αμοιβές-ΣΟΚ!".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τα 32 επενδυτικά σχέδια που φέρνουν οι Γερμανοί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με συμβολικές επενδύσεις, στις οποίες συμφώνησαν Ελληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες, αλλά και διαπιστώσεις ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και η χώρα μας είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός, έκλεισε η διήμερη επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ στην Ελλάδα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ηλιακή» ενίσχυση 30 δισ. με την τιτλοποίηση εσόδων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχέδιο για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 30 δισ. ευρώ, μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από το ενεργειακό πρόγραμμα «Ηλιος», επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τη γερμανική πλευρά".

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Κρατικοποιούνται όλες οι τράπεζες!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα βήμα πριν από την κρατικοποίησή τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ όπως όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιτών, και το ενισχυμένο haircut του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο τοποθετείται στο 50% έως 55%".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα