Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 07:02

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve, ότι, η προοπτική ενός πολέμου με το Ιράκ, ενδέχεται να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη, αλλά και της βιομηχανικής έκθεσης, η οποία έδειξε, πως η εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε στον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των χωρών της Ασίας. Οι μετοχές της Bridgestone Corp. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο δείκτης Nikkei, έχανε ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 9.291,03 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, ενώ ο Topix υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 910,50 μονάδες. Στη Ν. Κορέα, πτώση 1,4% εμφάνιζε ο δείκτης Kospi, κοντεύοντας να κλείσει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.

«Οι ΗΠΑ δεν δείχνουν σημάδια ανάπτυξης και είναι πολύ δύσκολο για τον κόσμο να το παραδεχτεί», ανέφερε ο Mark Headley, πρόεδρος της Matthews International Capital Management, στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 600 εκατ. δολ. σε ασιατικές μετοχές, συμπληρώνοντας, ότι: «Τα αρνητικά στοιχεία, με την πιθανότητα ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή, είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός». Ο Headley, έχει αγοράσει μετοχές ασιατικών εταιρειών, οι οποίες βασίζονται στις οικονομίες των χωρών της περιοχής.

Στις άλλες αγορές, στη Σιγκαπούρη, ο δείκτης Straits Times υποχωρούσε για τέταρτη συνεχή ημέρα. Οι μετοχές της Singapore Telecommunications Ltd., οδηγούσαν την πτώση, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να εγκρίνει στη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της νήσου, να αυξήσει τα τιμολόγιά της σε τοπικό επίπεδο.

Οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊβάν, την Ινδονησία και τη Μαλαισία υποχωρούσαν, ενώ ανοδικά κινείτο ο δείκτης στις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα