Υποβάθμιση βρετανικών τραπεζών ανακοινώνει ο οίκος Fitch

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 13:58
UPD:14:28

Την υποβάθμιση βρετανικών τραπεζών αναμένεται να ανακοινώσει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Skynews.

Την υποβάθμιση βρετανικών τραπεζών αναμένεται να ανακοινώσει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Skynews. Η επίσημη ανακοίνωση πρέπει να αναμένεται αμέσως μετά το κλείσιμο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη υποβάθμιση 12 τραπεζών της Βρετανίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2069910 .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποβάθμιση θα περιλαμβάνει τραπεζικούς κολοσσούς όπως οι Barclays, Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland (RBS).

Τα επιχειρήματα στην αξιολόγηση του Fitch αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτά της Moodys. «Οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει, καθώς και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις βρετανικές αρχές συνάδουν στο συμπέρασμα ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τις πιθανότητες στήριξης των τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Moodys.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα