Σύμβαση με την Ε.Ε. υπέγραψε η ATKOSoft

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 16:08

Σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση του έργου WEALTHY - Wearable Health Care System υπέγραψε προσφάτως η εταιρεία ATKOSoft. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IST 2002 και ο χρόνος υλοποίησής του είναι 30 μήνες (2002 - 2004).

Το αντικείμενο του έργου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι η δημιουργία ενός συστήματος εύκολης παρακολούθησης της υγείας του ασθενούς με πλατφόρμα υλοποίησης ένα jacket που θα φοράει ο ασθενής και στο οποίο θα ενσωματώνονται «έξυπνοι αισθητήρες (μέσω ινών και νήματος του ρούχου), τεχνολογία επεξεργασίας σήματος καθώς και σύγχρονη επικοινωνιακή τεχνολογία (ασύρματα δίκτυα τρίτης γενιάς-3G, Blue Tooth).

Στο jacket αυτό θα στηριχθεί το σύστημα παρακολούθησης του ασθενούς, για τη διαχείριση των δεδομένων και «τοπική» επεξεργασία αυτών σε μορφή μονάδας υποστήριξης αποφάσεων. Η ταυτόχρονη καταγραφή των ζωτικών σημείων θα επιτρέπει την πρόβλεψη παραμέτρων και την έκδοση ειδοποιητηρίων μηνυμάτων (alert messages) και συνοπτικών πινάκων για την κατάσταση του ασθενή.

Σημειώνεται ότι η ATKOSoft AE επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών Λογισμικού Ιατρικής Πληροφορικής και Τηλεϊατρικής, Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Στατιστικών εφαρμογών, καθώς και στην διαχείριση διευρωπαϊκών έργων Ιατρικής Πληροφορικής, Τηλεϊατρικής και Στατιστικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα