Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 16:08

Σύμβαση με την Ε.Ε. υπέγραψε η ATKOSoft

Σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση του έργου WEALTHY - Wearable Health Care System υπέγραψε προσφάτως η εταιρεία ATKOSoft. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IST 2002 και ο χρόνος υλοποίησής του είναι 30 μήνες (2002 - 2004).

Το αντικείμενο του έργου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι η δημιουργία ενός συστήματος εύκολης παρακολούθησης της υγείας του ασθενούς με πλατφόρμα υλοποίησης ένα jacket που θα φοράει ο ασθενής και στο οποίο θα ενσωματώνονται «έξυπνοι αισθητήρες (μέσω ινών και νήματος του ρούχου), τεχνολογία επεξεργασίας σήματος καθώς και σύγχρονη επικοινωνιακή τεχνολογία (ασύρματα δίκτυα τρίτης γενιάς-3G, Blue Tooth).

Στο jacket αυτό θα στηριχθεί το σύστημα παρακολούθησης του ασθενούς, για τη διαχείριση των δεδομένων και «τοπική» επεξεργασία αυτών σε μορφή μονάδας υποστήριξης αποφάσεων. Η ταυτόχρονη καταγραφή των ζωτικών σημείων θα επιτρέπει την πρόβλεψη παραμέτρων και την έκδοση ειδοποιητηρίων μηνυμάτων (alert messages) και συνοπτικών πινάκων για την κατάσταση του ασθενή.

Σημειώνεται ότι η ATKOSoft AE επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών Λογισμικού Ιατρικής Πληροφορικής και Τηλεϊατρικής, Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Στατιστικών εφαρμογών, καθώς και στην διαχείριση διευρωπαϊκών έργων Ιατρικής Πληροφορικής, Τηλεϊατρικής και Στατιστικής.