Δράσεις 213,5 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη, απασχόληση

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 16:12

Ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής απασχόλησης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελευθέριου Τζιόλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη και Επαγγελματική Κατάρτιση» στους τομείς της πολιτικής πρόνοιας, των δράσεων υπέρ των γυναικών και των τοπικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης – απασχόλησης.

Εχει ήδη προκηρυχθεί το σύνολο του προγράμματος για τις μονάδες κοινωνικής μέριμνας, (βρεφονηπιακοί σταθμοί, «βοήθεια στο σπίτι», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Κατά την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος, η οποία αφορά δομές που συνεχίζουν να λειτουργούν από το Β' ΚΠΣ καθώς και νέες δομές, θα απασχοληθούν 5.076 άτομα (μέχρι το τέλος του 2003). Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα ανέλθει σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις δράσεις υπέρ των γυναικών αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη του επιμέρους προγράμματος, που θα αφορά σε υποστηρικτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και δράσεις σε ευρύτερα πεδία με στόχο την ενθάρρυνση της γυναικείας απασχόλησης. Η προκήρυξη τοποθετείται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2002 και το κόστος του προγράμματος θα είναι 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει μέσω του ΟΑΕΔ, η προκήρυξη του προγράμματος για τις 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις γυναίκες. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στο γυναικείο δυναμικό που έχει ήδη πάρει μέρος σε προηγούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής συνδρομής για τον προσανατολισμό τους σε συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.

Οι προκηρύξεις για τις τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και απασχόλησης στις 13 περιφέρειες, αναμένεται να γίνουν μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, επειδή για την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ήταν χρήσιμη.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για όλη την προγραμματική περίοδο προβλέπεται συνολικά η δημιουργία 54.000 νέων θέσεων εργασίας μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 113,5 εκατομμύρια ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα