Σλοβακία: Η Σύνοδος μπορεί να μην καταλήξει σε συμφωνία για το «κούρεμα»

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 20:39

Η Σλοβακία θεωρεί ότι το «κούρεμα» πρέπει να υπερβεί το 50%», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Ιβέτα Ραντιτσόβα.

Υπέρ ενός «κουρέματος» άνω του 50% του ελληνικού χρέους τάσσεται η Σλοβακία, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Ιβέτα Ραντιτσόβα, σύμφωνα με την οποία πάντως η αποψινή σύνοδος κορυφής μπορεί να μην καταλήξει σε συμφωνία για το μέγεθος της απομείωσης.

«Φαίνεται ότι πρέπει να μειωθεί περισσότερο το ελληνικό χρέος. Η Σλοβακία θεωρεί ότι το «κούρεμα» πρέπει να υπερβεί το 50%», δήλωσε η κ. Ραντιτσόβα σε δημοσιογράφους στη Μπρατισλάβα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Το ερώτημα είναι, αν θα επιτύχουμε μία συμφωνία για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Σλοβάκα πρωθυπουργό «αυτό είναι το μόνο ανοικτό θέμα» όσον αφορά την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.

Την ίδια ώρα, επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τις τράπεζες για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων «σκάλωσαν» και διακόπηκαν.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ΕΕ επιδιώκει μία εθελοντική συμφωνία των τραπεζών, αλλά δεν μπορεί να αποκλεισθεί μία υποχρεωτική λύση. Αν και η ΕΕ και οι τραπεζίτες συγκλίνουν σε ένα «κούρεμα» 50%, η διαφωνία επικεντρώνεται στην έκταση που θα ασφαλισθούν έναντι κινδύνου τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα