Icap: Οι 51 «True Leaders» της επιχειρηματικής κοινότητας

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 12:22

Συνολικά 25 εταιρείες και 26 όμιλοι διακρίθηκαν από την Icap Group, καθώς πέρασαν τα «crash test» και αναδείχθηκαν μέσα από ένα σύνολο 27.000 επιχειρήσεων ως οι πιο ισχυρές στον κλάδο τους και με υψηλές επιδόσεις σε κερδοφορία, κεφάλαιο ανθρώπινου δυναμικού και δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας.

Συγκεκριμένα η ICAP Group, αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος, πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει τις επιχειρήσεις και τους ομίλους - ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα.

Η θεσμοθέτηση

Έτσι εγκαινίασε το θεσμό των True Leaders που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, σημειώνοντας υψηλές αποδόσεις και πρόοδο το 2010.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου υπό την Αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την παρουσία 320 στελεχών της ελληνικής αγοράς, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν απαντώντας ταυτόχρονα στα εξής:

Η εκδήλωση

Η απονομή των βραβείων στους «True Leaders» έγινε από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανταγωνιστικότητα, καθώς και τους προέδρους των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και ΕΣΕΕ. Προηγήθηκε χαιρετισμός από τους κ.κ. Μανώλη Πατεράκη, Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Πρόεδρο ΣΕΒ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο ΕΒΕΑ, Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο ΕΣΕΕ και Νικήτα Κωνσταντέλλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ICAP Group και μέλος Δ.Σ. ΕΑΣΕ.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ο κ. Πατεράκης, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ICAP Group ως ένα θεσμό που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, ενώ ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να προσφέρει τις νέες θέσεις εργασίας, τις καινοτόμες επενδύσεις, το νέο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται ο τόπος μας.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το παράδειγμα των εταιρειών και ομίλων True Leaders αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε δύσκολους καιρούς το οποίο οφείλει να κινητοποιήσει κατ' αρχήν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Κορκίδης συνεχάρη τους «Πραγματικούς Ήρωες» όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τις εταιρείες και τους ομίλους που διακρίθηκαν και μίλησε για την υποχρέωση αναζήτησης νέων τρόπων επιχειρηματικής δραστηριοποίησης και διαμόρφωσης των όρων εκείνων, βάσει των οποίων, θα οργανωθεί η ελληνική αγορά μετά από την κρίση.

Κριτήρια

- Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2010, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece (κριτήριο κατάταξης το Ebitda).

- Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2009 στο 2010, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Leading Employers in Greece 2011.

- Βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους (με βάση τον τζίρο).

- Οι εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του ομίλου έχουν υψηλό Rating Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από ΒΒ έως ΑΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα