Τράπεζα Κύπρου: Καλύπτει πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες 585 εκατ. ευρώ

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 12:36
UPD:12:43

Διαβεβαιώσεις πως είναι σε θέση να καλύψει τις πρόσθετες κεφαλαιακές της ανάγκες ύψους 585 εκατ. ευρώ μέσω ενίσχυσης των κεφαλαίων από κέρδη των 12 μηνών μέχρι τον Ιούνιο του 2012 καθώς και άλλων ενεργειών, έδωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Διαβεβαιώσεις πως είναι σε θέση να καλύψει τις πρόσθετες κεφαλαιακές της ανάγκες ύψους 585 εκατ. ευρώ μέσω ενίσχυσης των κεφαλαίων από κέρδη των 12 μηνών μέχρι τον Ιούνιο του 2012 καθώς και άλλων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής διαχείρισης σταθμισμένων στοιχείων ενεργητικού, έδωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου υποβλήθηκε σε κεφαλαιακή άσκηση για αντιμετώπιση των ανησυχιών των αγορών για την έκθεση των τραπεζών σε κρατικό χρέος στο χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων που διαθέτει, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΤΑ), σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιακή άσκηση που διενεργήθηκε σε 70 ευρωπαϊκές τράπεζες αποσκοπεί στον καθορισμό του απαιτούμενου κεφαλαιακού περιθωρίου προστασίας που χρειάζονται για να φτάσουν σε δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% μέχρι τον Ιούνιο του 2012, υποθέτοντας ακραίες και άμεσες απομειώσεις σε κρατικά ομόλογα. Η κεφαλαιακή άσκηση διενεργήθηκε χρησιμοποιώντας τον ισολογισμό 30 Ιουνίου 2011 και τιμές αγοράς κρατικών ομολόγων στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Το συνολικό αναγκαία κεφαλαιακό περιθώριο προστασίας για την Τραπεζα Κυπρου είναι 1.472 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι μια προκαταρκτική και ενδεικτική εκτίμηση που υπόκειται σε αλλαγές με βάση στοιχείων τέλος Σεπτεμβρίου 2011 και θα επανεξεταστεί από τις τράπεζες και τις εποπτικές αρχές. Το αναθεωρημένο ποσό θα αποτελέσει τη βάση για τα σχέδια κεφαλαιακής διάρθρωσης μέχρι τον Ιούνιο του 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα