Πρωτοβουλία ΚΑΠΑ: Προτάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

«Επιτεύξιμος στόχος» η άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 75 δισ. ευρώ
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 15:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τις προτάσεις της για τη μείωση του χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την άμεση ορθολογιστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, παρουσίασε σήμερα η πρωτοβουλία ΚΑΠΑ (Κρατική Ακίνητη Περιουσία- Προστασία Αξιοποίηση) στην οποία συμμετέχουν ο τέως υπουργός Στέφανος Μάνος και ο διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας .

Στο σχέδιο «Αρχιμήδης» της ΚΑΠΑ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη συγκέντρωση των κινητών και ακινήτων αξιών του δημοσίου και το διαχωρισμό τους σε τρεις κατηγορίες.

Η πρόταση της ΚΑΠΑ προβλέπει τη σύσταση εταιρείας η οποία θα αναλάβει να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία του δημοσίου με βασικό μέτοχο ευρωπαϊκό φορέα που ήδη υπάρχει (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θυγατρική του EFSF) ή τη δημιουργία άλλου ευρωπαϊκού φορέα.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία ΚΑΠΑ, επιτεύξιμος στόχος είναι η άμεση εκταμίευση ποσού ύψους 75 δισ. ευρώ από τα συνολικά 150 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι μπορεί να αντληθούν από την εφαρμογή της πρότασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα