Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο των ασφαλειών
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 10:39

ΜΕΓΑΛΗ πτώση σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τη σημαντική υποχώρηση της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

«Το ηθικό των επενδυτών βρίσκεται στο ναδίρ. Η άποψη που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι η οικονομία οδεύει προς νέα ύφεση», δήλωσε στο Bloomberg Television αναλυτής στη χρηματιστηριακή εταιρεία NatWest Stockbrokers.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει υποχωρήσει στις 3.808,7 μονάδες μειωμένος κατά 2,52%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.831,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 4,05% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.820,27 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 3,38%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος των ασφαλειών με τη μετοχή της γαλλικής Scor να σημειώνει κατακόρυφη πτώση κατά 19%. Σημαντικές απώλειες (6,3%) καταγράφει και η μετοχή της επίσης γαλλικής Axa. Ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή της ολλανδικής ING.

Eνδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί αυτή την ώρα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης είναι το γεγονός ότι και οι 50 μετοχές που συγκροτούν το δείκτη DJ Stoxx καταγράφουν απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα