Πράξεις ζητεί από τις χώρες της ευρωζώνης ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 12:57
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Πράξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν.

«Η ευρωζώνη οφείλει να δείξει στον κόσμο ότι έχει την ικανότητα να στηρίξει το νόμισμά της και όχι μόνο να περιμένει τις εξελίξεις από την Αθήνα και τη Ρώμη», ανέφερε, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στις Βρυξέλλες.

«Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε το αντιπυρικό σύστημα. Είναι πολύ καλό να λέμε ότι έχουμε αντιπυρικό σύστημα, αλλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο με πειστικό τρόπο ότι υπάρχει και ότι διαθέτει ικανούς πόρους», υπογράμμισε αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Προειδοποίησε πως δεν καταγραφεί πρόοδος «αυτό θα συνεχίσει να έχει επιζήμιες συνέπειες για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, και της Βρετανίας».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε ότι το ενισχυμένο EFSF θα είναι εν μέρει λειτουργικό από το Δεκέμβριο, ωστόσο στο σύνολό του θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο 2012.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κρατήθηκαν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της νομισματικής ένωσης και πραγματοποίησαν μεταξύ τους συνάντηση στις Βρυξέλλες χθες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα