Merit: Στις 700 μονάδες η στήριξη στο Χ.Α.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 14:42

Με σκεπτικισμό και νέα υποχώρηση προς τις 700 μονάδες για το Γενικό Δείκτη υποδέχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο τη νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, παρατηρεί η Merit Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο σχόλιό της.

Όπως σημειώνει, παρά την αισιοδοξία που δημιουργήθηκε από την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα της νέας κυβέρνησης και περίοδος χάριτος δεν υπάρχει.

Η καλή τεχνικά εικόνα της αγοράς κατά τον τελευταίο μήνα όπου παρατηρήθηκε παλινδρόμηση γύρω από τις 750 μονάδες, ενώ έχουν να καταγραφούν νέα χαμηλά πάνω από ένα μήνα, μετά από 6 μήνες συνεχούς υποχώρησης και καταγραφής νέων χαμηλών, φαίνεται να αναιρείται από την πτωτική κίνηση των 2 τελευταίων ημερών, αναφέρει η Merit.

Όπως εξηγεί, δεν φαίνεται ακόμα να εισρέουν στην ελληνική αγορά τα κεφάλαια εκείνα που θα οδηγήσουν σε ένα ανοδικό ράλι, κάτι που ίσως γίνει εάν το έργο της νέας κυβέρνησης είναι επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό. Η στήριξη τοποθετείται πλέον στις 700 μονάδες (χαμηλά 19 ετών για το Γενικό Δείκτη) αλλά το νέο πτωτικό κύμα για τον τραπεζικό δείκτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μεγάλο ενδιαφέρον θα προσελκύσουν τα αποτελέσματα των τραπεζών που θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα που θα πρέπει να περιλαμβάνουν νέες απομειώσεις λόγω του νέου PSI και αυξημένες προβλέψεις με αφορμή τα τεστ της Blackrock.

Με αυτά τα δεδομένα οι κεφαλαιακές ενισχύσεις είναι απαραίτητες για όλες τις εισηγμένες τράπεζες και ήδη η Κύπρου έχει ανακοινώσει το σχέδιο της ενώ και η ΑΤΕ ανακοίνωσε μια μικρή αύξηση σε σχέση με τα κεφάλαια που θα χρειαστεί λόγω του νέου PSI.

Σημαντικό γεγονός της εβδομάδας είναι, σύμφωνα με τη Merit, η έγκριση από τις συνελεύσεις των Alpha Bank και Eurobanκ της μεταξύ τους συγχώνευσης με τη σχέση ανταλλαγής να παραμένει ίδια παρά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα