ΝΔ: Οι αποκλίσεις επιβεβαιώνουν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 13:03

Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το δεκάμηνο του 2011 επιβεβαιώνει την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δημοσίευση των σχετικών στοιχείων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092793 .

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Βρούτσης, οι αποκλίσεις από τους στόχους διατηρούνται, παρά τις έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί τους 2 τελευταίους μήνες.

Επισημαίνουν ακόμη ότι οι αποκλίσεις που καθιστούν αδύνατη την επίτευξη του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για μείωση του ελλείμματος στο 7,3% το 2011, πολύ δύσκολη αυτή του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για μείωση στο 8,5%, και εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, πρόβλεψη της Τρόικας για μείωση στο 8,9%.

Εκτός, όπως σημειώνουν, και αν χρησιμοποιηθεί, για ακόμη μία φορά, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλύψει μέρος των αποκλίσεων, επιτείνοντας την ήδη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.

Οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών.

Προσθέτουν ότι η ΝΔ στηρίζει και θα στηρίξει την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί, αν και, όπως τονίζουν, δεν συμφωνεί με αρκετά από αυτά, τα οποία και θα επιδιώξει να αλλάξει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα