Βελτίωση του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 14:11
UPD:14:16

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ έδαφος έχουν περάσει οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τοποθετήσεων σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών και φαρμακοβιομηχανιών.

Στις 14:02 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.765,5 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,17%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.821,66 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,59% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.793,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,88%.

Σημαντικά κέρδη, της τάξεως του 3,43%, καταγράφει η μετοχή της Royal Dutch επωφελούμενη από την ενίσχυση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύεται κατά 13 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 28,88 δολάρια ανά βαρέλι. Ανοδο άνω του 3% σημειώνει και ο τίτλος της Shell.

Από τον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών ξεχωρίζει η μετοχή της γερμανικής Bayer, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα σε ποσοστό 4,47%.

Ανοδο άνω του 4% σημειώνει και η μετοχή της Prudential, του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στη Βρετανία, ο οποίος επιβεβαίωσε χθες τα σχέδιά του για την περικοπή 850 θέσεων εργασίας στη Βρετανία στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών για τη μείωση του κόστους.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Munich Re. Η κορυφαία, παγκοσμίως, εταιρεία του κλάδου αντασφαλειών ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περί τα 1,4 δισ. δολάρια για να επαναφέρει στην κερδοφορία τις ζημιογόνες δραστηριότητές της στις ΗΠΑ. Αυτή την ώρα, η μετοχή της Μunich Re υποχωρεί κατά 1,87%.

Τέλος, αξιόλογα κέρδη (4,32%) καταγράφει η μετοχή της France Telecom μετά από δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής ημερησίας Les Echos ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Thomson Multimedia SA και αγαπημένο παιδί των αγορών Τιερί Μπρετόν θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα