Παρέμβαση για το Μακεδονία Παλάς ετοιμάζει το ΥΠΠΟΤ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 16:37

Παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Philoxenia.

«Πιστεύω ότι από τη μεριά της κυΒέρνησης, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Είμαι έτοιμος να καλέσω σε διαπραγμάτευση όλους τους φορείς που εμπλέκονται, ώστε το ξενοδοχείο να εξακολουθήσει να λειτουργεί, γιατί η Θεσσαλονίκη το χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε πως αίσθησή του είναι ότι ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο εξαιτίας της πτώσης εσόδων και της μείωσης του εσωτερικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί με ποιο τρόπο μπορεί να δρομολογηθεί η σχετική παρέμβαση του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός εκτίμησε πως ακόμη και εάν αποχωρήσει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, θα βρεθεί γρήγορα ενοικιαστής για το ιστορικό ξενοδοχείο, λόγω ιδίως της προνομιακής του θέσης, πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης εξέφρασε την ελπίδα να μην ευοδωθεί η προσπάθεια Σκοπιανού επιχειρηματία να νοικιάσει για λογαριασμό του το ξενοδοχείο - σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα