Αρχισε η καταβολή του ειδικού εποχιακού βοηθήματος σε οικοδόμους

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 16:29

Aρχισε σήμερα η καταβολή, από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, του ειδικού εποχιακού βοηθήματος στους οικοδόμους και τους συναφείς με την οικοδομή κλάδους. Η καταβολή του επιδόματος θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ η εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα γίνει με αλφαβητική σειρά.

Το ύψος του επιδόματος, για το τρέχον έτος, φθάνει τα 578,86 ευρώ, δηλαδή το 70% του 37πλάσιου του εκάστοτε ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι όλοι οι έλληνες και αλλοδαποί, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, που ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του οικοδόμου, λατόμου, υδραυλικού (σε οικοδομικές εργασίες), υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν πραγματοποιήσει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας, εντός του 2001. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών, που απασχολούν περισσότερους από τρεις μισθωτούς.

Επίδομα, λαμβάνουν και οι συνταξιούχοι οικοδόμοι, μόνο εάν η σύνταξη που εισπράττουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη, που χορηγεί το ΙΚΑ.

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα, θα πρέπει να προσκομίσουν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, τα ένσημα του έτους 2001, το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, την αστυνομική τους ταυτότητα, και υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν το επάγγελμα που ασκούν, καθώς και ότι δεν είναι εργολάβοι.

Αναλυτικά, το αλφαβητικό πρόγραμμα καταβολής του επιδόματος:

– Τα επώνυμα με αρχικό γράμμα Α, Β και Γ, τις ημέρες 1η , 3η και 8η Οκτωβρίου.

– Δ, Ε, Ζ, Η, Θ και Ι, την 10η Οκτωβρίου.

– Κ και Λ, τις ημέρες 15η , 17η και 22α Οκτωβρίου.

– Μ και Ν, τις ημέρες 24η , 29η , 31η Οκτωβρίου και 5η Νοεμβρίου.

– Ξ, Ο, Π και Ρ, τις ημέρες 7η , 12η , και 14η Νοεμβρίου.

– Σ, Τ, και Υ, τις ημέρες 19η , 21η , και 26η Νοεμβρίου.

– Φ, Χ, Ψ και Ω, τις ημέρες 28η Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα, από τις 4 και έως τις 20 Δεκεμβρίου, θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι που δεν προσήλθαν στις υπηρεσίες σύμφωνα με το αλφαβητικό πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα