Εναρξη λειτουργίας της Ευρωκλινικής Παίδων του Ομίλου Interamerican

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 16:36

Σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Interamerican στον χώρο της υγείας, που θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος του ομίλου κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Ευρωκλινικής Παίδων. Οπως ανέφερε, ο τομέας της υγείας θα έχει κερδοφορία μετά το 2004.

Ειδικότερα, το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου περιλαμβάνει τη συνεχή αναβάθμιση της Ευρωκλινικής, την αναμόρφωση και λειτουργία της Αθηναϊκής Κλινικής, το δίκτυο των Πολυϊατρείων (MEDIfirst) και την Ευρωκλινική Παίδων.

Για την Ευρωκλινική Παίδων το πρόγραμμα επένδυσης ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Πόλλυ Ζησοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της Medicom, πρόκειται για το πρώτο αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο του ιδιωτικού τομέα, δυναμικότητας 80 κλινών με Παιδιατρική Κλινική, Παιδοχειρουργική, Ορθοπεδική Παίδων, Οφθαλμολογική Παίδων και ΩΡΛ Παίδων.

Στόχος είναι στο εγγύς μέλλον να δημιουργηθεί τμήμα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, το οποίο θα στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες, δηλαδή ειδικού αναπτυξιολόγου παιδίατρου, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγου, νευρολόγου και άλλες ειδικότητες.

Η Ευρωκλινική Αθηνών, όπως τονίστηκε, έχει ήδη ξεπεράσει το 80% σε πληρότητα, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι κερδοφόρα μετά το 2003. Για τη χρήση του 2002 ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει 40 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στα Πολυϊατρεία MEDIfirst, ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο στον Αλιμο και προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμα επτά Πολυϊατρείων στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα