Bundesbank: Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν την απάντηση στην κρίση

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 14:55

Όσον αφορά στη Γερμανία, η Bundesbank εκτιμά ότι θα εισέλθει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τους επόμενους μήνες και η οικονομική της ανάπτυξη ενδέχεται να είναι οριακή το 2012, καθώς η κρίση χρέους στις χώρες της περιφέρειας κινδυνεύει να πλήξει το σύνολο της ευρωζώνης.

Έκκληση για δημοσιονομική εξυγίανση στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα απηύθυνε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, επαναλαμβάνοντας ότι την απάντηση στην κρίση θα τη δώσουν οι μεταρρυθμίσεις και όχι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό οι εν λόγω χώρες της ευρωζώνης να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια της εμπιστοσύνης στα δημοσιονομικά τους και να ανακτήσουν την χαμένη ανταγωνιστικότητά τους», αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις γίνεται ολοένα πιο επιτακτική επειδή η κρίση αρχίζει να έχει αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.

Όσον αφορά στη Γερμανία, εκτιμάται ότι θα εισέλθει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τους επόμενους μήνες και η οικονομική της ανάπτυξη ενδέχεται να είναι οριακή το 2012, καθώς η κρίση χρέους στις χώρες της περιφέρειας κινδυνεύει να πλήξει το σύνολο της ευρωζώνης.

«Η γερμανική οικονομία πιθανώς να μπει σε επικίνδυνα οικονομικά νερά τους επόμενους μήνες», σημειώνει η Bundesbank, η οποία προβλέπει για το 2012 οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 0,5-1% στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αναθεωρώντας αισθητά προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1%.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα