Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 07:02
UPD:15:38

ΚΕΡΔΗ σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές, με υψηλότερα της Nissan Motor Co. και της Huyndai Motor Co., μετά την έκθεση για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έδειξε ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της περιοχής, αύξησαν το μερίδιό τους στην αγορά των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα.

«Οι καταναλωτές, προτιμούν φθηνότερα αυτοκίνητα, τη στιγμή που η οικονομία δείχνει σημάδια ύφεσης», ανέφερε ο Kim Seong Ki, ο οποίος κατέχει μετοχές της Hyundai Motor, ανάμεσα στις υπόλοιπες, αξίας 324 εκατ. δολ. σε κορεατικές εταιρείες, με την Chohung Investment Trust Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Το μερίδιο που κέρδισαν οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος».

Οι μετοχές της Compal Electronics Inc. στην Ταϊβάν, και της Creative Technology Ltd. στη Σιγκαπούρη, καθώς και άλλων εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, έκαναν ράλι ανόδου, μετά την ανακοίνωση της Dell Computer για τις πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο, που αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από τις προβλέψεις, στοιχείο ότι η ζήτηση στην εν λόγω βιομηχανία, ενδέχεται να ανακάμψει.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στις 9.235,32 μονάδες, στις 11 π.μ. τοπική ώρα, υποσκελίζοντας τις απώλειες του 3,9%, που εμφάνισε, κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Topix, κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 909,37 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν περίπου το ήμισυ των συνολικών του κερδών.

Στη Ν. Κορέα, ο Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,9%, στην Ταϊβάν, ο TWSE εμφάνιζε κέρδη 1,4%, τη στιγμή, που ο δείκτης στη Σιγκαπούρη, Straits Times, σημείωνε άνοδο 1,4%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, κέρδιζε 0,7%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωνε η μετοχή της News Corp., μετά τη συμφωνία να αγοράσει το τμήμα της καλωδιακής τηλεόρασης στην Ιταλία, της Vivendi Universal S.A., καταβάλλοντας τίμημα χαμηλότερο κατά 40%, απ' ό,τι προσφέρετο.

Οι δείκτες, σε κάθε μεγάλη αγορά της Ασίας, κινούντο ανοδικά. Κλειστές είναι και σήμερα οι αγορές στην Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα