Τιτάν: Μείωση τιμής-στόχου, αναβάθμιση σύστασης από Μerit

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 11:08
UPD:11:17

Με σύσταση «buy» και τιμή-στόχο τα 16,50 ευρώ, από σύσταση «hold» και τιμή-στόχο τα 18,80 ευρώ, συνεχίζει την κάλυψη της Τιτάν η Merit.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο όμιλος διανύει ένα από τα δυσκολότερα έτη της σύγχρονης ιστορίας του, λόγω της καθίζησης της εγχώριας ζήτησης τσιμέντου, της σταθεροποίησης της ζήτησης τσιμέντου στην Αμερική σε πολύ χαμηλά επίπεδα και των γεγονότων στην Αίγυπτο που έβαλαν φρένο στη σημαντική ανάπτυξη στη χώρα.

Σημαντική είναι η επίδραση στο σύνολο του εννιαμήνου των αρνητικών συναλλαγματικών ισοτιμιών που επιβαρύνουν ιδιαίτερα το χρηματοοικονομικό κόστος του ομίλου. Αντίθετα, τα αποτελέσματα γ' Τριμήνου έδειξαν μια ανθεκτικότητα της εταιρείας στις δύσκολες συνθήκες, βοηθούμενα και από ένα θετικό γύρισμα των ισοτιμιών και από αυξημένα έσοδα από διάθεση ρύπων.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, για το 2012 δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την Ελλάδα (περιμένουμε όμως ανάκαμψη των εξαγωγών), αν και αναμένει μια μικρή ανάκαμψη στις ΗΠΑ και την Αίγυπτο φτάνει να μη συνεχιστούν οι ταραχές για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Επίσης οι αγορές της Aνατολικής Ευρώπης αναμένεται να συνεχίσουν μια συντηρητικά ανοδική πορεία, όπως και η αγορά της Τουρκίας.

«Τα παραπάνω αν συνδυαστούν με μια διαφαινόμενη αλλαγή στην τάση των ισοτιμιών μπορούν να οδηγήσουν σε μια αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας στο νέο έτος», αναφέρει η Merit, εκτιμώντας ότι η μετοχή του Τιτάνα συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές ενός αμυντικού χαρτοφυλακίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα