Περιφέρεια Κρήτης: Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Jessica

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 13:53

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ της ΕΤΕπ και της Παγγκρήτιας Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έγινε σήμερα παρουσία μεταξύ άλλων του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Π. Σακελλάρη.

Η Κρήτη θα είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που θα ενεργοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica, αξιοποιώντας 15 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 258 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΝ, τα έργα να είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα, δηλαδή να παράγουν έσοδα, έτσι ώστε να καλύπτουν τη λειτουργία τους μακροπρόθεσμα και να φέρουν πόρους στην Περιφέρεια, ώστε να υλοποιεί μελλοντικά αντίστοιχα έργα. Τα έργα αυτά προωθούν τη συνεργασία των ιδιωτών με το δημόσιο, αφού επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις σε συνεργασία με τους Δήμους ή άλλους τοπικούς δημόσιους φορείς.

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ της ΕΤΕπ και της Παγγκρήτιας Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έγινε σήμερα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Π. Σακελλάρη, του περιφερειάρχης Κρήτης, Σ. Αρναουτάκη, του προέδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας, Ι. Λεμπιδάκη, και του πρόεδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κ. Παπαδόπουλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα