Επιμήκυνση των δανείων της εξετάζει η ΕΚΤ

Αύξηση της διάρκειας δανεισμού στα 2 ή 3 έτη
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 14:51

Την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων που χορηγεί στα 2 ή 3 έτη, από ένα έτος που είναι σήμερα εξετάζει η ΕΚΤ, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την πιστωτική συρρίκνωση με την οποία απειλείται η ευρωπαϊκή οικονομία.

Την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων που χορηγεί στα 2 ή 3 έτη, από ένα έτος που είναι σήμερα. εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την πιστωτική συρρίκνωση με την οποία απειλείται η ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters προσκείμενες στην κεντρική τράπεζα, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ σκέφτονται κάτι που μέχρι πρότινος έμοιαζε αδιανόητο, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών ότι η αδυναμία της ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους έχει σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματαγορά, καθώς οι τράπεζες να έχουν κλείσει τις στρόφιγγες προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα εξετάζει την προοπτική χορήγησης δανείων 2ετούς ή 3ετούς διάρκειας στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη ρευστότητα στην διατραπεζική αγορά και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. Η αυξημένη ρευστότητα θα δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να αγοράζουν και να διακρατούν μεγαλύτερη ποσότητα κρατικών τίτλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα