Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 14:27

H σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. ενέκρινε το από 28/6/2002 Σχέδιο Συμβάσεως Συγχώνευσης των εταιρειών ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., SOVEL Α.Ε., Κ.Ε.Μ. Α.Ε. και του κλάδου σωληνουργίας της ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

Η συγχώνευση γίνεται με απορρόφηση από τη ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. των θυγατρικών της εταιρειών SOVEL Α.Ε. και Κ.Ε.Μ. Α.Ε. καθώς και του κλάδου σωληνουργίας της ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. με (α) την απορρόφηση των θυγατρικών της εταιρειών και του κλάδου και (β) την κεφαλαιοποίηση αποθεματικών καθώς επίσης και η μετατροπή του μετοχικού της κεφαλαίου σε ευρώ.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται πλέον σε 49.577.818,50 ευρώ, διαιρούμενο σε 110.172.930 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,45 ευρώ έκαστη. Η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. έχει καθορισθεί σε μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά που κατέχουν προ της συγχωνεύσεως.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η στρατηγική αυτή κίνηση αναδιάρθρωσης των εταιρειών του ομίλου γίνεται με γνώμονα τη λειτουργική και παραγωγική ορθολογικοποίηση των δραστηριοτήτων του και έχει στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πορεία της εταιρείας, όπως αυτή απεικονίσθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2002, εξακολουθεί να εμπνέει αισιοδοξία για το σύνολο του έτους λόγω της πλήρους λειτουργίας του εργοστασίου της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα