Φάκελο για την απόκτηση εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης κατέθεσε η Θεμελιοδομή

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 14:37

Τον πλήρη φάκελο για την απόκτηση του ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου της 7ης τάξης του ΜΕΕΠ με βάση το Ν. 2940/2001 περί κινήτρων και συγχωνεύσεων των τεχνικών εταιρειών κατέθεσε χθες στο ΥΠΕΧΩΔΕ η Θεμελιοδομή Α.Ε.

Παράλληλα, η θυγατρική εταιρεία ΚΤΙΣΤΩΡ Α.Τ.Ε., στην οποία η Θεμελιοδομή Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 37%, κατέθεσε φάκελο για την απόκτηση εργοληπτικού πτυχίου 6ης τάξης, μετά από συγχώνευση με απορρόφηση των κατά 100% εξαγορασθεισών εταιρειών με εργοληπτικό πτυχίο Ε΄ τάξης, ΑΝΑΔΡΑΣΗ Α.Τ.Ε. και ΒΕΛΟΣ Α.Τ.Ε., με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

Πλήρεις φακέλους για την 4η τάξη επίσης κατέθεσε η θυγατρική εταιρεία Περιβάλλον Α.Τ.Ε, στην οποία η Θεμελιοδομή συμμετέχει με 69,4%. Η Περιβάλλον ΑΤΕ έχει εξαγοράσει κατά 100% την εταιρεία Ε τάξης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε, όπως και η θυγατρική εταιρεία ΤΟΚΑΤ Α.Ε. (συμμετοχή ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε. με 51%) με την εξαγορά της εταιρίας Ε τάξης "ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Θεμελιοδομής, μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων με απορρόφηση των εταιρειών NESTOS ΑΤΕ, ΤΕΜΑΚ ΑΕ, ΕΥΡΩΔΟΜΗ ΑΤΕ, Β. ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΤΕ, Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΠΕ και ΠΡΟΔΟΜΗ ΑΕ, και με τις αναγκαίες οργανωτικές αναδιαρθρώσεις, διασφαλίζεται μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον κατασκευαστικό κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα