Ξιφίας: Προς αποχώρηση από την Galaxy Airways

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2001 19:55

Στην άμεση αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, με ταυτόχρονη αποχώρηση της Ξιφίας προσανατολίζεται η Galaxy Airways, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης προς τις χρηματιστηριακές αρχές μετά την ανάκληση της άδειας πτητικής λειτουργίας της δεύτερης από την ΥΠΑ, αλλά και τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εναλλακτικά, βρίσκονται σε εξέλιξη και σχέδια συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα με βρετανικές και κυπριακές εταιρείες, προσανατολισμένες σε πτήσεις charter. Αναφορικά με την ανάκληση της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης της Galaxy –εξαιτίας της οποίας η εταιρεία τελεί υπό καθεστώς περιορισμένης επιχειρησιακής ικανότητας– η Ξιφίας διευκρινίζει ότι «ουδείς τεχνικός έλεγχος, από όσους διενεργήθηκαν μέχρι τώρα από την ΥΠΑ αμφισβήτησε την πτητική ικανότητα της εταιρείας». Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε η εταιρεία, δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση επί της αίτησης αναστολής και ακύρωσης.

Στην ανακοίνωση τέλος, επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αεροπορικής εταιρείας, η Ξιφίας θα εξασφαλίσει τίμημα τουλάχιστον ίσο με τη συνολική επένδυση της στην Galaxy Airways.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα