Nutriart: Παραμένει στην κατηγορία επιτήρησης

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011 15:57

Στην Κατηγορία Επιτήρησης, όπου είχε ενταχθεί από τις 8.4.2011, παραμένει το σύνολο των μετοχών της Nutriart ΑΒΕΕ, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη επειδή η εταιρεία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά την χρήση του 2010, κατ' εφαρμογή του σχετικού άρθρου 3.1.2.4.(1)(α) του Κανονισμού Χ.Α., γεγονός που συνεχίζει να υφίσταται και κατά την τρέχουσα χρήση 2011.

Σε εκτέλεση της από 2 Αυγούστου 2011 συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της TINOLA HOLDINGS S.A. και της από 7 Νοεμβρίου 2011 Πρόσθετης Πράξης στην ως άνω συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε μεταξύ των ίδιων συμβαλλομένων, η Nutriart προέβη στην υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου προχρηματοδότησης ύψους 13.923.000 ευρώ με τις χρηματοδοτούσες τράπεζες και τον βασικό της μέτοχο.

Η υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης προβλέπει σειρά ενεργειών (υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών, μετατρέψιμων και κοινών, δανείων, έγκριση ενημερωτικού δελτίου, κλπ), οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει συμφωνηθεί ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Όπως σημειώνει η Nutriart στην ανακοίνωσή της, το ποσό της προχρηματοδότησης θα της επιτρέψει να ενισχύσει την οικονομική της θέση, ενώ με την ολοκλήρωση των ενεργειών της αναδιάρθρωσης θα καταστεί δυνατή η έξοδος των μετοχών της εταιρείας από την Κατηγορία Επιτήρησης στην οποία τώρα υπάγονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα