Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 12:31

* ΕΞΠΡΕΣ: Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό το φάσμα έντονων διαφωνιών, εκ βάθρων διαφορών και φυσικά υπό τη δαμόκλειο σπάθη των αγορών οι ηγέτες της ευρωζώνης καλούνται σήμερα και αύριο να καταλήξουν σε βιώσιμη λύση για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και να πείσουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να «συμβιώνουν» κάτω από τη... σκέπη του ευρώ".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ευρώπη, ώρα μηδέν. Ελπίδες και φόβοι για τη Σύνοδο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς να έχει επέλθει συμφωνία σε βασικά σημεία ξεκινά σήμερα το βράδυ μία από τις πιο κρίσιμες Συνόδους Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ. Σημαντικές αποκλίσεις στις θέσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στο σχέδιο του γαλλο-γερμανικού «άξονα»".

* ΚΕΡΔΟΣ: Υστατη ευκαιρία για το ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το «πιστόλι» των οίκων αξιολόγησης στον κρόταφο και στη σκιά νέων εσωτερικών διχασμών η Ευρώπη επιχειρεί εναγωνίως σήμερα και αύριο να βρει την τελική, ριζική λύση στην κρίση χρέους στην... τρίτη κατά σειρά «ιστορική» Σύνοδο Κορυφής αυτής της χρονιάς. Με τις επίσης «ιστορικές» συμφωνίες της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου να είναι από... παραγεγραμμένες έως ατελείς, η αυριανή 9η Δεκεμβρίου εμφανίζεται τώρα ως η έσχατη ευκαιρία για να διασωθεί πλέον το ίδιο το ευρώ".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Συμφωνία ή κατάρρευση το στοίχημα της Συνόδου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα σε ένα κλίμα έντονων διαφωνιών ξεκινούν απόψε, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της κρισιμότερης, ίσως, Συνόδου Κορυφής των τελευταίων ετών, με στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής απάντησης στην κρίση δημόσιου χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη. Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις των τελευταίων μηνών έγκειται στο ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν περιθώρια νέων αναβολών στη λήψη αποφάσεων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα