ΜΒΔΤ: Διευκρινίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 12:43

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ποσού 20.046.572,13 ευρώ δίνει η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» με σημερινή ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει ότι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές ποσού 4.829.176,58 ευρώ η διοίκηση προσβλέπει στη ρύθμισή τους και πλήρη εξόφληση με την επανέναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του εμπορικού κέντρου της εταιρίας στο Βοτανικό, παράλληλα με τις νέες παραγγελίες που θα αφορούν στο έργο, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις όσον αφορά στην προώθηση για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων της ειδικής μελέτης (Master Plan) του προγράμματος διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας.

Αναφορικά με τη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΙΚΑ ύψους 7.225.306,25 ευρώ, η ΜΒΔΤ σημειώνει πως έχει υπαχθεί σε ρύθμιση με μηνιαίες δόσεις των 133.154,00 ευρώ, η οποία τηρείται με τη συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών.

Η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΤΣΜΕΔΕ έχει ρυθμιστεί σε μηνιαίες δόσεις ποσού 8.799,41 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση έχει υπόλοιπο 42 δόσεων και τηρείται με τη συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο (Εφορία) έχουν ρυθμιστεί σε μηνιαίες δόσεις των 40.000,00 ευρώ περίπου συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση έχει υπόλοιπο 31 δόσεων και τηρείται με τη συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών.

Η εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της πως η κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το προσωπικό έχει την υψηλότερη προτεραιότητα και εντάσσεται στις προσπάθειες της διοίκησης για την οικονομική αναδιάρθρωση της εταιρίας με τη συνεργασία των εταιριών Houlihan Lokey (Europe) Limited και Axia Ventures Group Limited και τις πιστώτριες τράπεζες ενώ καλύπτεται μέρος των τρεχουσών υποχρεώσεων προς το προσωπικό με τη συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών.

«Όπως καθίσταται σαφές από την ανωτέρω ανάλυση ένα σημαντικό ποσοστό που προσεγγίζει το ήμισυ των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων της εταιρείας (υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς) βρίσκεται ήδη σε ρύθμιση, ενώ για το υπόλοιπο ποσό που αφορά το προσωπικό και τους συνεργάτες της η διοίκηση καταβάλλει αμείωτες προσπάθειες για την ικανοποίησή τους», καταλήγει η ΜΒΔΤ στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα