Προς απορρόφηση της F.G. Europe AE από την EΣΚΙΜΟ ABE

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2002 19:03

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών EΣΚΙΜΟ ΑΒΕ και F.G. Europe AE αποφάσισαν σήμερα να προτείνουν στους μετόχους την συγχώνευση των δύο εταιρειών με απορρόφηση της F.G. Europe AE από την EΣΚΙΜΟ ABE.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η σχέση αξιών των εταιρειών F.G. Europe AE και EΣΚΙΜΟ ΑΒΕ εκτιμάται κατ΄αρχήν σε επτά προς ένα.

Η σχέση αξιών θα οριστικοποιηθεί μετά τη σύνταξη του ισολογισμού μετασχηματισμού της F.G. Europe AE με ημερομηνία 15.10.2002, καθώς και την σχετική έκθεση ορκωτού ελεγκτή. Με βάση την οριστική σχέση αξιών θα καθορισθεί και η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των υπό συγχώνευση εταιρειών, η οποία και θα ανακοινωθεί μέσω του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το Nόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών. Η διαδικασία συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

H EΣΚΙΜΟ δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών και η F.G. Europe κυρίως στην εισαγωγή και εμπορία κλιματιστικών και δευτερευόντως στην αγορά προϊόντων κινητής τηλεφωνίας. Η EΣΚΙΜΟ κατά την χρήση 2001 εμφάνισε κύκλο εργασιών 8,6 εκατ. ευρώ και ζημίες χρήσεως προ φόρων 264 χιλ. ευρώ. Η F.G Europe, κατά τη χρήση 2001, πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 80,07 εκατ. ευρώ και κέρδη χρήσεως προ φόρων 3,04 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα