Νέα ψηφοφορία για το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ζητεί ο Ομπάμα

Διάσταση Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 22:09
UPD:22:16

Τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για τον φόρο των μισθωτών υπηρεσιών ζήτησε από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Εχουμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού, οι Αμερικανοί πολίτες έχουν φθάσει στα όριά τους», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, καλώντας τον πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων να κάνουν άλλη μια ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, που έτυχε πλειοψηφίας στη Γερουσία.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι εάν το Κογκρέσο δεν βρει έγκαιρα μια λύση στο θέμα του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών, τότε στην αρχή του 2012 θα καταστεί αναγκαίο να αυξηθούν άλλοι φόροι.

Προηγήθηκε άρνηση των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, να υπερψηφίσουν τη δίμηνη παράταση του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών, στην οποία είχε συμφωνήσει με διακομματική πλειοψηφία η Γερουσία προ επτά ημερών.

REUTERS

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν δωδεκάμηνη παράταση, κάτι στο οποίο όμως εναντιώνονται ήδη οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, τόνισε με δηλώσεις του ότι «το κόμμα του αρνείται να συμμετάσχει σε διακομματική διαβούλευση με αντικείμενο τη δωδεκάμηνη παράταση του ανωτέρω φόρου». Ο γερουσιαστής Ρέιντ χαρακτήρισε «ανειλικρινή» τη στάση, που υιοθετούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο θέμα του ίδιου φόρου για τις μισθωτές υπηρεσίες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα